Wat is acne?

Acne is een vaak voorkomende huidaandoening, die zowel jongeren als volwassenen treft. Deze huidaandoening kenmerkt zich door ontstekingen of verstoppingen van de talgklieren. Hierdoor ontstaan pukkeltjes, puistjes of mee-eters. Acne kan ontsierende littekens en vergrote poriën veroorzaken, vandaar dat een vroege en adequate behandeling sterk aangeraden is.

Behandeling acne

Bij acne is een correct gebruik van thuisproducten een eerste, belangrijke stap. Hierbij kijken we eerst naar de basisbehoeften van de huid.

Daarom starten we steeds met een grondig intakegesprek en een huidscan. Samen met jou maken we een gepersonaliseerd verzorg- en behandelplan op.

Acne:
Voor de acne behandelingen voeren wij onze medische peelings ( Mesopeel) uit van Mesoestetic.
Mesoestetic heeft de meest effectieve behandelingen voor acne. Dankzij de acne behandelingen van Mesoestetic kunnen we behandelingen met zware medicatie voorkomen.
Bij een acne behandeling voeren wij een kuur uit om acné te bestrijden met intervallen van 15 tot 21 dagen. Afhankelijk van uw huidconditie.

De werking van de acne behandeling:
– Controleert bacterie groei
– Remt talgproductie
– Reinigt de poriën
– Ontstekingsremmend
– Vermindering puisten

Voordat we met onze intensieve salon behandelingen starten raden wij u aan om de intensieve thuisproducten te gebruiken. Uw huid wordt hierdoor voorbereid op de peelings. In combinatie met de sterk geconcentreerde thuis producten behalen wij de beste resultaten voor acne bestrijding.

Iedere persoon met acne is verschillend, daarom biedt Huidcoach Caroline behandelingen aan die maatwerk zijn.

cne ontstaat door o.a. hormonale veranderingen. Deze ‘interne oorzaak’ kunnen we niet oplossen. Wel kunnen we het zichtbare gevolg onder controle houden, de mee-eters, puistjes en ontstekingen. Daarnaast kunnen we de P. Acnes bacterie, die puistjes en ontstekingen veroorzaakt, zoveel mogelijk elimineren tot gehéél elimineren. Door vroeg te starten met acnetherapie kun je littekens zoveel mogelijk vermijden.
Iedere persoon met acne is verschillend, daarom biedt Huidcoach Caroline behandelingen aan die maatwerk zijn.

 

Praktijkbehandeling bij acne

De praktijkbehandeling is gericht op het uitwendige aspect en bevat de volgende stappen:

  • De huid wordt ‘schoongemaakt’ door middel van dieptereinigingen, waarbij puistjes en mee-eters zorgvuldig verwijderd worden.
  • Wanneer er veel en grote ontstekingen aanwezig zijn, dan kiezen wij voor Led-therapie, waarmee de P. Acnes bacterie wordt gedood. In combinatie met een peeling kan na 1 behandeling het aantal ontstekingen al sterk verminderen.
  • Wanneer er een ‘lichtere’ mate van acne is, kan ook voor een microdermabrasie behandeling gekozen worden. Mee-eters en puistjes, eventueel in combinatie met acnelittekens. Een peeling vernietigd ook de P. acnes bacterie, is huidverdunnend, waardoor acnelittekens verminderen, de huid egaler wordt en tevens gezonder wordt.

Ter ondersteuning van deze behandeling wordt geadviseerd een thuisbehandeling te starten met de juiste anti-acne producten. Hierover krijg je advies tijdens de intake en gedurende het behandeltraject.

 

ACNE-PEEL SYSTEM & ACNELAN

Ance-peel system pack: het beste wapen tegen acne! Met dit nieuwe gamma van Mesoestetic bekomt u snelle en efficiënte resultaten op vlak van acnebestrijding. Het gamma werd speciaal ontworpen voor acné-gevoelige en seborroïsche huiden.

Een intensieve acné peeling behandeling voor een sterkere vorm van acné met gradatie 1 en 2. We zijn dan ook zeker dat we voor deze gradaties goede resultaten kunnen behalen met de acné peeling van Mesoestetic. ACNÉ VULGARIS Acné vulgaris is de meest voorkomende vorm van acné. Maar al te vaak krijgen jongeren hier last van in de puberteit. De talgproductie neemt toe en de poriën raken verstopt. Hierdoor ontstaan er onzuiverheden en puistjes. Het is héél belangrijk om de talgproductie aan te pakken en de poriën schoon te houden waardoor er minder verstoppingen gaan ontstaan. VOOR WIE IS DE ACNÉ PEEL Voor iedereen met acné gradatie 1 en 2. De gradaties 3 en 4 zijn zeer ernstige vormen van acné en dienen behandeld te worden door dermatologen. WAARUIT BESTAAT DE ACNÉ PEEL BEHANDELING • Reiniging van de huid • Voorbereiden en ontvetten van de huid • Aanbrengen van de peeling vloeistof • Neutraliseren van de peeling • Verwijderen van onzuiverheden • Crystal Fiber masker • Afsluitende verzorging HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB JE NODIG Dit verschilt van mens tot mens, het is aangeraden te starten met een kuur van 3 behandelingen met een tussenpauze van 2 weken. Deze peeling kan een zichtbare vervelling geven. Dit is volkomen normaal en hoort bij het proces van de zuivering van je huid. DAGELIJKSE VERZORGING Naast de acné behandelingen in ons instituut, is het belangrijk om de huid 2 maal per dag te verzorgen met gerichte acné producten van Mesoestetic. Alleen en echt alleen dan kunnen we op een goed resultaat gaan werken. Welke producten dit zijn, krijg je te horen tijdens je intake gesprek en huidanalyse. De kosten van je intake gesprek met huidanalyse worden volledig afgetrokken als je een behandeling boekt of producten aankoopt bij Restyled Beauty.

Online boeken

Acné behandeling
45 min.
€100
Tres Jolie Merelbeke

Contact

Tres Jolie Merelbeke
Hundelgemsesteenweg, 401
9820 Merelbeke
Rechtover Colruyt
0486/69 25 34

Volg ons