Wat zijn rimpels?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Bij permanente rimpels is sprake van een cutane breuk veroorzaakt door het verzakken van de huidstructuur, hetgeen op zijn beurt weer een effect is van een teruglopende aanwezigheid van een tweetal eiwitten:

  • Elastine een eiwit dat zorgt voor de soepelheid van de huid. Een verminderde aanwezigheid hiervan resulteert in een groter huidvolume.
  • Collageen, een belangrijk deel van het bindweefsel. Dit eiwit is onderhevig aan erosie als gevolg van het strekken en samentrekken van bepaalde delen van het gezicht (denk aan grimassen en zenuwtrekjes) en als gevolg van blootstelling aan de zon (verwering, maar ook bijvoorbeeld littekenvorming als gevolg van wondjes).

Hoe ontstaat huidveroudering?

Naarmate we ouder worden, kan zichtbare huidveroudering helaas niet uitblijven. Rond het 25e levensjaar nemen verschillende cellen af in grootte en aantal en hierdoor worden er ook minder nieuwe cellen aangemaakt. Hierdoor kan de huid zich steeds minder goed herstellen, met als resultaat een dunnere, drogere huid met zichtbare rimpels. Door afname van collageen en elastine, wordt de huid slapper en minder stevig. De huid heeft tevens moeite met het vasthouden van vocht, waardoor rimpels nog meer op gaan vallen.

Huidveroudering heeft niet alleen te maken met factoren die van binnenuit komen. Er zijn ook verschillende factoren van buitenaf die bijdragen aan huidveroudering. Blootstelling aan de zon is hierbij de belangrijkste factor. Met name de UVA-straling dringt diep door in de huid en zorgt voor vermindering van elasticiteit en collageenaanmaak. Ook kunnen alcohol drinken, roken en ongezond eten zijn factoren die meespelen bij huidveroudering.

Behandeling van huidveroudering

De behandeling is gericht op het vertragen van de huidveroudering, stopzetten van het verouderingsproces gaat helaas niet. Daarnaast kan de huid in optimale conditie worden gebracht, waardoor de huid er stralender en jeugdiger uitziet. Thuisproducten zullen geadviseerd worden om de huid optimaal te conditioneren en in de praktijk bieden we tevens verschillende behandelingen aan die de lijntjes en rimpels aanpakken en de huid weer laten stralen! Verder is het belangrijk om negatieve factoren van buitenaf zo veel mogelijk te mijden, zoals blootstelling aan de zon, roken, ongezond eten en alcohol drinken.

Behandelmogelijkheden voor huidveroudering

Preventieve Anti-aging behandeling

Energy C Treatment

Verstevigende Anti-aging behandeling

Collagen 360° Treatment

Herstellende Anti-aging behandeling

Stem Cell Treatment

Hermodellerende Anti-aging behandeling

Radiance DNA Treatment

TOP Anti-aging behandeling

Mesoéclat

Radiofrequentie + No-needle Mesotherapie

Genesis Stimulation & Nutrition

Mesopeel

Mesopeel Glycolic

Tres Jolie Merelbeke

Contact

Covid-19 verantwoordelijke:
Caroline De Roeck
Tres Jolie Merelbeke
ON: BE0884070965
Hundelgemsesteenweg, 401
9820 Merelbeke
Rechtover Colruyt
0486/69 25 34

Onbemande openingsuren Zonnecentrum

Wegens de huidige corona-maatregelen is het zonnecentrum momenteel enkel bemand open (vanaf 1 maart 2021).

Bemande openingsuren Zonnecentrum

Wegens de huidige coronamaatregelen is het verplicht om een afspraak te maken voor een zonnebanksessie.
Dit kan je eenvoudig hier doen.
Nieuwe registratie kan enkel op afspraak.
Tijdelijk gewijzigde openingsuren:
Maandag: 16u – 21 uur.
Dinsdag: 10u – 21 uur.
Woensdag: 10u – 21 uur.
Donderdag: 10u – 21 uur.
Vrijdag: 10u – 21 uur.
Zaterdag: 10u – 16 uur.
Zondag: 10u – 12u30.

Openingsuren Schoonheidsinstituut

ENKEL OP AFSPRAAK

Maandag: gesloten

Dinsdag: 9u - 20u

Woensdag: 9u - 17u

Donderdag: 9u - 20u

Vrijdag: 9u - 20u

Zaterdag: 9u - 16u

Zondag: gesloten