Wat is rosacea?

Dit is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels).

De aandoening lijkt op acné maar komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Rosacea is een hardnekkige aandoening, die goed te behandelen is. De afwijkingen hebben echter de neiging steeds weer de kop op te steken en dienen goed opgevolgd te worden.

Behandeling rosacea

Er bestaat geen standaard behandeling voor acné. De behandeling die we uitvoeren hangt af van de ernst van de acné. Daarom starten we steeds met een grondig intakegesprek en een huidscan. Samen met jou maken we een gepersonaliseerd verzorg- en behandelplan op.

Naast de behandeling in het instituut is een goed thuisverzorging van essentieel belang.

We beginnen standaard met een intake-gesprek om meer te weten te komen over jouw huid. Vervolgens maken we een professionele huidscan waarbij we de conditie van de verschillende huidlagen beter…

Tijdens de Acné Dieptereiniging wordt de huid op een hygiënische wijze grondig gereinigd met producten van Hannah. Het is van belang om de huid goed uit te reinigen, want de…

Bij een peeling Mesoestetic of Image Skincare wordt een dunne laag oude oppervlakkige huidcellen verwijderd waardoor oneffenheden als rimpels, pigment, acné of littekens vervagen en nieuwe jonge huidcellen worden aan…

Praktijkbehandeling bij acne

De praktijkbehandeling is gericht op het uitwendige aspect en bevat de volgende stappen:

  • De huid wordt ‘schoongemaakt’ door middel van dieptereinigingen, waarbij puistjes en mee-eters zorgvuldig verwijderd worden.
  • Wanneer er veel en grote ontstekingen aanwezig zijn, dan kiezen wij voor Led-therapie, waarmee de P. Acnes bacterie wordt gedood. In combinatie met een peeling kan na 1 behandeling het aantal ontstekingen al sterk verminderen.
  • Wanneer er een ‘lichtere’ mate van acne is, kan ook voor een microdermabrasie behandeling gekozen worden. Mee-eters en puistjes, eventueel in combinatie met acnelittekens. Een peeling vernietigd ook de P. acnes bacterie, is huidverdunnend, waardoor acnelittekens verminderen, de huid egaler wordt en tevens gezonder wordt.

Ter ondersteuning van deze behandeling wordt geadviseerd een thuisbehandeling te starten met de juiste anti-acne producten. Hierover krijg je advies tijdens de intake en gedurende het behandeltraject.

 

ACNE-PEEL SYSTEM & ACNELAN

Ance-peel system pack: het beste wapen tegen acne! Met dit nieuwe gamma van Mesoestetic bekomt u snelle en efficiënte resultaten op vlak van acnebestrijding. Het gamma werd speciaal ontworpen voor acné-gevoelige en seborroïsche huiden.

Een intensieve acné peeling behandeling voor een sterkere vorm van acné met gradatie 1 en 2. We zijn dan ook zeker dat we voor deze gradaties goede resultaten kunnen behalen met de acné peeling van Mesoestetic. ACNÉ VULGARIS Acné vulgaris is de meest voorkomende vorm van acné. Maar al te vaak krijgen jongeren hier last van in de puberteit. De talgproductie neemt toe en de poriën raken verstopt. Hierdoor ontstaan er onzuiverheden en puistjes. Het is héél belangrijk om de talgproductie aan te pakken en de poriën schoon te houden waardoor er minder verstoppingen gaan ontstaan. VOOR WIE IS DE ACNÉ PEEL Voor iedereen met acné gradatie 1 en 2. De gradaties 3 en 4 zijn zeer ernstige vormen van acné en dienen behandeld te worden door dermatologen. WAARUIT BESTAAT DE ACNÉ PEEL BEHANDELING • Reiniging van de huid • Voorbereiden en ontvetten van de huid • Aanbrengen van de peeling vloeistof • Neutraliseren van de peeling • Verwijderen van onzuiverheden • Crystal Fiber masker • Afsluitende verzorging HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB JE NODIG Dit verschilt van mens tot mens, het is aangeraden te starten met een kuur van 3 behandelingen met een tussenpauze van 2 weken. Deze peeling kan een zichtbare vervelling geven. Dit is volkomen normaal en hoort bij het proces van de zuivering van je huid. DAGELIJKSE VERZORGING Naast de acné behandelingen in ons instituut, is het belangrijk om de huid 2 maal per dag te verzorgen met gerichte acné producten van Mesoestetic. Alleen en echt alleen dan kunnen we op een goed resultaat gaan werken. Welke producten dit zijn, krijg je te horen tijdens je intake gesprek en huidanalyse. De kosten van je intake gesprek met huidanalyse worden volledig afgetrokken als je een behandeling boekt of producten aankoopt bij Restyled Beauty.

Online boeken

Acné behandeling
45 min.
€100
Tres Jolie Merelbeke

Contact

Covid-19 verantwoordelijke:
Caroline De Roeck
Tres Jolie Merelbeke
ON: BE0884070965
Hundelgemsesteenweg, 401
9820 Merelbeke
Rechtover Colruyt
0486/69 25 34

Onbemande openingsuren Zonnecentrum

Wegens de huidige corona-maatregelen is het zonnecentrum momenteel enkel bemand open (vanaf 1 maart 2021).

Bemande openingsuren Zonnecentrum

Wegens de huidige coronamaatregelen is het verplicht om een afspraak te maken voor een zonnebanksessie.
Dit kan je eenvoudig hier doen.
Nieuwe registratie kan enkel op afspraak.
Tijdelijk gewijzigde openingsuren:
Maandag: 16u – 21 uur.
Dinsdag: 10u – 21 uur.
Woensdag: 10u – 21 uur.
Donderdag: 10u – 21 uur.
Vrijdag: 10u – 21 uur.
Zaterdag: 10u – 16 uur.
Zondag: 10u – 12u30.

Openingsuren Schoonheidsinstituut

ENKEL OP AFSPRAAK

Maandag: gesloten

Dinsdag: 9u - 20u

Woensdag: 9u - 17u

Donderdag: 9u - 20u

Vrijdag: 9u - 20u

Zaterdag: 9u - 16u

Zondag: gesloten