Vanaf welke leeftijd mag ik zonnen?

Je moet minimum 18 jaar zijn om onder de zonnebank te gaan. De jonge huid is nog volop in de groeifase waardoor er sneller kans is op huidziektes of huidschade. Vanaf 18 jaar kan je bij ons verantwoord komen zonnen.

Ik ben zwanger, mag ik onder de zonnebank?

Er doen heel wat fabeltjes de ronde over zonnen tijdens de zwangerschap. Maar hoe zit het nu echt? Je hoeft je geen onnodige zorgen te maken over de baby, maar houd wel rekening met de kans op het ontstaan van Melasma (=zwangerschapsmasker). Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding immers anders dan normaal. Bij zonnen of gebruik van de zonnebank kan daardoor gemakkelijk overmatige pigmentvorming, het zogenaamde zwangerschapsmasker, ontstaan.

Hoe lang mag ik de eerste keer onder de zonnebank?

De eerste keer dat je komt zonnen, zal de zonneconsulent samen met jou je huidtype bepalen. Op basis van je huidtype wordt het maximaal aantal toegelaten minuten automatisch berekend.

Hoe kan ik een zonneallergie op vakantie voorkomen?

Voorbruinen is wel degelijk nuttig! Geef je huid de tijd om zich voor te bereiden op de krachtigere zon op je vakantiebestemming. Start minimaal 4 weken vooraleer je op vakantie vertrekt met een zonnekuur van 10 tot 12 sessies. Bouw de duur van de sessies heel geleidelijk op.

Mag ik een douche nemen na de zonnebank?

Het gerucht dat een verfrissende douche na de zonnebank ervoor zorgt dat het bruin weer wordt weggewassen, klopt absoluut niet. De bruine tint ontstaat in de huid, niet op de huid.

Tip: verzorg je huid na een douche met een vochtinbrengende crème, dan komt het bruin beter tot zijn recht.

Mag ik zonnen tijdens een antibioticakuur?

Er bestaan bepaalde medicijnen die de zon absoluut niet kunnen verdragen. Ze maken de huid overgevoelig voor licht. Dit is voornamelijk het geval bij antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen en diuretica. Ook bruiningsmiddelen die psorale of cumarine bevatten, zorgen ervoor dat de huid gevoeliger wordt. Je kan dan een allergische reactie, pigmentvlekken  of een andere huidreactie (denk bijvoorbeeld aan jeuk) krijgen.

Let op: ook al is een antibioticakuur beëindigd, dan nog kan dit na een paar weken nog steeds een invloed hebben. In twijfelgevallen raden wij aan om eerst je arts te raadplegen, zodat je zonder risico van je zonnebeurten kan genieten.

Kan ik met make-up onder de zonnebank?

Liever niet. Make-up is geen goed idee onder de zonnebank omdat dit onder invloed van zonlicht huidreacties kan uitlokken.

Waarom krijg ik het advies om zonnecosmetica te gebruiken?

Het gebruik van een lotion onder de zonnebank is van groot belang. Door je huid in te smeren met zonnecosmetica verzorg en hydrateer je de huid. Op deze manier blijft je teint langer behouden en bovendien bruint je huid ook nog vele malen sneller.

Waarom krijg ik witte vlekken op mijn schouders en mijn stuitje na het zonnen onder de zonnebank?

Na het zonnen op de zonnebank kunnen er witte vlekken op de ‘drukpunten’ van uw lichaam ontstaan, zoals schouders, billen en stuitje. Dit komt omdat er op deze plaatsen geen optimale doorbloeding is en daardoor weinig toevoer van zuurstof. Deze zuurstof is juist belangrijk voor een optimale bruining.

Mag mijn tatoeage in het zonlicht?

Ja, dat mag, maar wel pas als de tatoeage helemaal hersteld is.

Heb je net een nieuwe tatoeage? Een nieuwe tatoeage kan je eigenlijk beschouwen als een schaafwonde. Dit heeft tijd nodig om te genezen. Wij raden daarom aan om minimaal 4 weken het zonlicht te vermijden.

Tres Jolie Merelbeke

Contact

Covid-19 verantwoordelijke:
Caroline De Roeck
Tres Jolie Merelbeke
ON: BE0884 848 252
Hundelgemsesteenweg, 401
9820 Merelbeke
Rechtover Colruyt
0486/69 25 34

Onbemande openingsuren Zonnecentrum

Open 7 dagen op 7

van 7 uur tot 23 uur

Bemande openingsuren Zonnecentrum

Nieuwe registratie op afspraak
(kan ook buiten de bemande uren)
Dinsdag: 17u - 19 uur.
Woensdag: 10u – 15 uur.
Donderdag: 10u – 15 uur.
Vrijdag: 17u – 19 uur.
Zaterdag: 10u – 16 uur.

Openingsuren Schoonheidsinstituut

ENKEL OP AFSPRAAK

Maandag: gesloten

Dinsdag: 9u - 20u

Woensdag: 9u - 20u

Donderdag: 9u - 20u

Vrijdag: 9u - 20u

Zaterdag: 9u - 16u

Zondag: gesloten